hirdetés

A sikert sikerre halmozó MTVA vezére Szabó László Zsolt, váratlanul távozott. A hirtelen csomagolásnak az oka azonban ismeretlen egyelőre. Sokak szerint nagyobb és kihívó feladatot kap a közmédia vezére. Mások szerint új szelek fújnak és új vezetők érkezhetnek, a nézettség pedig akárhogy is szépíti mindenki egy nagy nulla. Értesüléseink szerint nem kizárt, hogy a Fidesz volt pártigazgatója és választmányi elnöke Várhelyi Attila veheti át a vezérigazgatói feladatokat, hisz eddig is tanácsadója volt a köztévének.

mtva

A Napi Gazdaság értesülései szerint augusztus 15-i hatállyal, saját kezdeményezésére távozik posztjáról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója. Az MTVA köszönetét fejezi ki dr. Szabó László Zsolt távozó vezérigazgatónak a közmédia szerkezetének és szervezetének megújításában végzett munkájáért. Dr. Szabó László Zsolt igazgatása alatt az MTVA megújította a közmédia több csatornáját, és új, önálló sportcsatornát is indított. Bár az új nézettségi rekordok ezúttal sem kerültek be a vezér búcsú levelébe, és büszkeség falára, mert az bizony bárhogy is szépítjük egy nagy nulla.

Igen amit nem tudott megugrani mindenki kedvenc Filipje, Szabó sem tudta növelni a nézettséget és rossz hírünk van bárkit húznak ki a hű fideszes média kalapból egy sincs olyan, aki nézettséget csináljon. Pedig a képlet teljesen egyszerű. Meg kell nézni ki tudott nézettséget csinálni az elmúlt 10-15 évben a közmédiában azaz az MTV-n. Ki tudta nézettségben megelőzni , megszorongatni Frei Tamást és a Dossziét? Vagy az RTL Barátok Köztjeit ? Nos, ha ez meg van a köztévé bajára is meg van a gyógyír.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Szabó László Zsolt kap egy szép nagy új megbízást majd érdemei elismerése végett. Helyére pedig nagy eséllyel azt a Várhelyi Attilát nevezhetik ki, aki az első Fidesz kormányzás alatt a párt igazgatója volt és a párt választmányának az elnöke is. Igaz politikai karrierjét a Kiss Ernő által vezetett KBI kettétörte egy büntetőeljárással, ahol a tehetséges fideszes politikust elítélték, igaz csak pénzbüntetésre.

Várhelyi azért esélyes a posztra mert eddig is az MTVA vezéreinek volt a tanácsadója.  Igaz a tévézéshez nem ért de nagyszerű stratéga, jó ember és egyben hű a miniszterelnökhöz.

Tény , hogy a köztévé minuszos nézettségi rekordja nem jó sem a kormánynak, sem a Fidesznek, hisz az RTL be állt eredeti irányvonalába ellenzéki tévének ( megjegyezni kívánjuk ez is van a TV alapító irataiban, hogy a mindenkori ellenzék tévéje ). A TV 2 nézettsége pedig lassan olyan mint a közmédia nézettsége, azaz nem sok vízet zavar. Így egyébként itt volna a lehetőség a közmédia kiúgrására de ahhoz bizony szakemberek kellenek, olyanok, akik régen bebizonyították, hogy a köztévét is lehet nézni. Ilyen volt Juszt László jogi és esélyegyenlőségi műsora, vagy épp a Kékfény 2005-ig, amely bizony Frei Tamás Dosszié műsorát is szorongatta vagy épp megelőzte.

A stop.hu megkereste az MTVA-t, hogy rákérdezzen: miért mondott le a vezérigazgató. Választ egyelőre nem kaptak.

A Stop.hu szerint Szabó László Zsolt jogosan birtokolhatná a propagandaminiszteri státuszt az immáron ex-vezérigazgató, ha létezne ilyen minisztérium, hiszen a népbutítás legfelső szintjét is túllépte a csatornáival és a kijelentéseivel.

Hála Istennek az internetes mémgyáraktól egészen eltérő véleményeket is kapunk. A közönségszolgálatunkhoz a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk. (…) Nem az egész magyar sajtó és nem az egész magyar közvélemény viccelődik. Ráadásul a napi 18 órás műsorfolyamból azok a hibák, amiket önök oly nagy kedvvel nagyítanak fel, csak az adás töredékét jelentik. Persze ezeknek sem kellett volna megtörténniük – többek között így hálistenkedett Szabó, amikor még a székében ült.

Szabó László Zsolt nemrég, a közmédia hírcsatornájának március 15-i indulása után adott exkluzív interjút az Origónak. Akkor azt mondta, nem a Hír TV ellensúlyozására jött létre az M1 nemzeti hírtévé, illetve arról is beszélt, szerinte nem “kormánypropagandát nyom a híradó”.

Az interjúban a hírcsatorna technikai hibákkal tarkított indulását akkor Szabó László Zsolt azzal magyarázta, hogy “csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit”. Úgy tűnik, Zsolt hibázott. Csak még nem tudjuk, mit.