hirdetés

Héttagú bűnözőcsoportra csapott le a rendőrség. A gyanú szerint a családi alapon szerveződő csoport Pest déli részén kereskedett kábítószerrel. A rendőrök drogokat, készpénzt, ékszereket és luxusautókat foglaltak le. A drogkereskedő família tagjainak előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészség.

Tek drogKábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Ö. Lóránt 22 éves budapesti lakos és hat társa ellen, akik mind a rokonai.

A családi alapon szerveződő bűnözői csoport 2016 elején került a nyomozók látókörébe. A megalapozott gyanú szerint a csoport tagjai Budapesten amfetamint és marihuánát árultak, illetve a drog beszerzését, porciózását és szállítását is végezték.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. augusztus 24-én összehangolt akciót tartottak Budapesten, amelynek során egyszerre több helyszínen folytattak házkutatást. A házkutatások alkalmával a rendőrök a kábítószer-gyanús anyagok mellett nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, illetve nagy értékű autókat is lefoglaltak a gyanúsítottaktól. A nyomozás adatai szerint a most felszámolt bűnözői csoport Pest déli részén folytatta legfőképp a tevékenységét.
A csoport tagjait elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyomozók. Két személy kivételével kezdeményezték valamennyi gyanúsított előzetes letartóztatását.

(Fotó: illusztráció)