hirdetés

Nagy erőkkel csaptak le a rendőrök egy férfire Csepelen, aki több tucat fegyvert tartott az otthonában, és a volt feleségét is többször bántalmazta. A csepeli Rambo már szabadlábon van és úgy tűnik valami nagyon félre ment ebben a bűnügyben, s úgy tűnik az informátor azaz a gyanúsított anyósa vezette szándékosan vagy épp csak véletlenül félre a rendőröket, igen csúnyán.  A gyanúsított csepeli férfi ugyanis elhunyt vadásztársainak a fegyvereit akarta leadni az BRFK-nál, mielőtt lecsaptak rá. Ráadásul asszonyverésről sincs szó.

A BRFK közleménye szerint a csepeli rendőrök a TEK-eseket kérték a férfi elfogásához, melyet követően a házban közel 80 fegyvert és több ezer lőszert, valamint lőszerek készítéséhez használt alapanyagokat találtak. A lefoglalt eszközöket fegyverszakértő bevonásával vizsgálják.

A 62 éves K. Andrást előállították, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kapcsolati erőszak bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

MIndezek ellenére a bíróság a csepeli Rambot szabadon engedte, s nem véletlenül.  A vadásznál lefoglalt fegyverekre és lőszerekre volt engedélye, amikre pedig nem, azok eleve nem is engedélykötelesek. Ráadásul elhunyt vadásztársa fegyvereit vitte volna be a rendőrségre leadni az özvegy kérésére.

„Szó sincs fegyverkereskedelemről, haszonszerzési célzatról, üzletszerűségről. A terhelt azoknak a fegyvereknek és lőszereknek a nyolcvanöt százalékát, amiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai lefoglaltak, le akarta adni a BRFK Igazgatásrendészeti Főosztály Rendészeti és Fegyverügyi Osztálya részére megsemmisítés céljából” – mondta a „csepeli Rambo” ügyéről az  Szabó Zsolt Tibor ügyvéd, az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszékének megbízott oktatója.

Az ügyvéd az ügyet vázolva elmondta, hogy a férfi a közelmúltban elhunyt barátja, korábbi vadásztársa özvegyétől kapta a lefoglalt fegyverek nagy részét, amikre szintén megvoltak a megfelelő engedélyek, saját fegyvereit pedig nem a garázsban, hanem a fegyverszekrényben tartotta.

Az ügy hátterében feltehetőleg családi vita vagy egyéb családi sérelem állhat, mert úgy tűnik vadászra az anyósa hívta ki a rendőröket, miután a feleségét  próbálta meg kijózanítani a 62 éves férfi, aki igencsak berúgott. Nos az anyós bejelentése igen jól sikerült és feltehetőleg rémisztően szubjektív előadását bevették a rendőrök.

A Szabó és Szalai Ügyvédi Iroda társvezetője azt mondta, hogy az ominózus szombat estén a férfi anyósa hívta ki a rendőröket, arra figyelmeztetve őket, hogy a terheltnek rengeteg fegyvere és  lőszere van. Az ügyvéd szerint védence nem bántotta a nejét, csak kiakarta józanítani és emiatt hidegvízbe nyomta a fejét többször is. A feleség igencsak ittas lehetett.  S lehet a csepeli Rambo nem dicsérte meg a nejét. 

Szabó Zsolt Tibor szerint a terhelt részletes vallomása, valamint a rendelkezésre álló és részben már előterjesztett bizonyítási eszközökből származó bizonyítékok kétséget kizáróan alá fogják támasztani, hogy nem történt sem fegyverkereskedelem, sem pedig büntetőjogi értelemben vett bántalmazás, kapcsolati erőszak.

Szabó Zsolt Tibor ügyvéd szerint védence  életmentő invazív beavatkozásra várt, ezt őrizetbe vétele miatt egy hónappal el kellett halasztani. A fogvatartás miatt az orvosok nem tudták időben megkezdeni a műtéthez szükséges előkészületeket.