hirdetés

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion-Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni második futamán, a Hungaroringen.

norbert-kiss-tankpool24-mercedesbenz_autoszektroA 31 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen másodikként ért célba, így a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet. A hét-nyolc kamiont magába foglaló főmezőnyben végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt, a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, s jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t. Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott – nyilatkozta Kiss a futam után.

A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.
Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):
1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány
3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16,860 mp h.
korábban:
1. futam:
1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. Kiss 2,219 másodperc hátrány
3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3,255 mp h.