hirdetés

Nem tudni nyert-e és mennyit a vízilabda bíró az általa vezetett mérkőzéseken. A feltételezés szerint több alkalommal is az általa vezetett vízilabdameccsekre fogadott az előző idényben H. Csaba. Tény, hogy ezt a szövetség egyetlen egy szabálya sem igazán tiltotta. Bár semmiképp sem etikus egy játékvezetőtől. Hogy ez a bunda gyanús cselekedet miért csak most derült ki nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy fel lett-e jelentve és meg lett-e gyanúsítva a spori vagy sem.

vízilabda

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján tudatta, hogy júliusban jelzést kapott a Szerencsejáték Zrt.-től arról, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető több általa vezetett mérkőzésre is fogadásokat kötött.

A hasonló esetek kiküszöbölése érdekében az MVLSZ és a Szerencsejáték Zrt. együttműködési megállapodást írt alá, amit a szövetség a versenykiírásban is rögzített már .  A férfi és női ob I-es bajnokságban, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein bármely hivatalos funkcióban – játékos, klubvezető, edző, közreműködő személyek – csak olyan személy vehet részt, aki a szövetséghez aláírva eljuttatta a Szerencsejáték Zrt. által elkészített Hozzájárulási nyilatkozatot, egyben vállalja a nyilatkozatban meghatározottak maradéktalan betartását.

Az ob I-ben közreműködő játékvezetők vasárnap aláírták a fent előírt nyilatkozatot, amelyben hozzájárultak adataik kiadásához.

A Szerencsejáték Zrt. ennek birtokában megnevezte az érintett játékvezetőt: H. Csaba kilenc alkalommal kötött fogadást az általa a 2014/15-ös szezonban vezetett mérkőzésre. Az MVLSZ versenyirodája a játékvezetői bizottság egyetértésével fegyelmi eljárás indítását kezdeményezte H. Csaba ellen.

Azt azonban nem tudni, hogy a spori mennyit nyert a fogadásokkal. Mint ahogy azt sem tudni, hogy a játékvezetőt feljelentett-e valaki.