hirdetés

Riadót rendeltek el több magyar délnyugati rendőrkapitányságon és a Készenléti Rendőrségnél a német és az osztrák intézkedések miatt állítólag. Azonban az indok inkább az, hogy  a menekültek komoly rohamra készülnek, hisz a magyar kormány nemrég szeptember.15.-e után a tiltott határátlépést már bűncselekménynek minősítette. Ilyen nagyszabású riadó rég nem volt Magyarországon, talán az MDF kormány idején volt az utolsó a híres Taxis blokádnál 1991-ben.

keleti pu migránsok

Több megyei, legfőképp a déli végeken és a nyugati országrészben található rendőrkapitányságon is riadót rendeltek el. Valamint a Készenléti Rendőrség állománya is készültségben van. Mindez azt jelenti, hogy az összes rendőrnek pár órán belül meg kell jelennie, ahol eligazításon vesznek részt. Ez alapján dől el, hogy marad-e mindenki  vagy sem. Nos ilyenre nagyon rég volt példa Magyarországon. Legfőképp a régi pártállami időkben volt ez jellemző, de az MDF kormány idején a híres Taxis blokádnál volt emlékeink szerint utoljára talán ilyen 1991-ben.

A hivatalos indoklás szerint azért van erre szükség, mert az osztrák és német intézkedések ezt igényelték. Nos valóban ideiglenesen lesz határellenőrzés Németországban, az autópályákat ellenőrzik út akadályokkal. Azonban ez az embercsempész bandáknak szól igazából és talán annak, hogy a menekültek regisztrációja nem oly tökéletes. De nem a menekültek ellen szól, hisz a vonatok járnak már.