hirdetés

Tarlós István és a városvezetés felszólítja Horváth Csabát, a szocialisták budapesti képviselőjét és Szabadai Viktort, a Magyar Liberális Párt ügyvivőjét, „az SZDSZ utolsó elnökét”, és társaikat, hogy haladéktalanul térítsék meg azt az 57 milliárd forintot, amelyre felelőtlenségük következményeként az Európai Unió büntette meg Budapestet – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az ellenzéki politikusok nyilatkozataira reagálva szombaton.
György István; Tarlós István; Sárádi KálmánnéHa a főpolgármester az MSZP-től kérte volna mindezt vagy épp a perbe fogott H. Miklóstól, akit első fokon elmarasztalt a bíróság, akkor még talán érthető is lenne ez a kirohanása. No de hogy Horváth Csabának ehhez mi köze, azt nem nagyon tudjuk, hisz nem ő felügyelte a metróépítést és mást sem.

A mostani adok-kapok ott kezdődött, hogy Szabadai Viktor szombaton kijelentette, hogy a felelősségvállalás teljes hiánya, a menekülés jellemzi Budapest városvezetését, amire jó példa a 3-as metró felújítása, az elektronikus jegyrendszer bevezetése és a Mahir-ügy is. Horváth Csaba pedig még tegnapi sajtótájékoztatóján felszólította Tarlós István főpolgármestert és a fideszes budapesti képviselőket, hogy saját zsebből fizessék ki azt a több mint 600 millió forintot, amelyet „megfeszített ostobasággal sikerült a fővárosiak nyakára varrni” a Mahír-oszlopok elbontásával.

Hát, Tarlós István elegánsan úgy reagált a vádakra, hogy akkor meg az érintett ellenzéki képviselők fizessék ki az 57 milliárdos uniós büntetést, mert az az ő „felelőtlenségük következménye”.

A Mahír-oszlopok elbontását egyébként az ex-MDF-es Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezetője felügyelte, úgy tudjuk. Almássy karrierje a Fidesznél töretlen, hisz még a Fradi hokisainál is feltűnt, mielőtt a BKK vezére lett. Azt, hogy Almássynak ki mondta, hogy a Simicska-oszlopokat kezdje el bontani, nem tudjuk. Feltéve, ha mondta neki valaki.