hirdetés

Praxisonként hárommillió forintot kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok, ami csökkentheti a szakadékot az alapellátás más szereplői és köztük. A kormány választási kampánya elkezdődött ez is ezt mutatja de nem túl bőkezű megoldás ez, hisz a szakemberek szerint minimum 10-15 millióra lenne szükség fogorvosonként, hogy ne legyen baj. 

fogaszatMég az idén 7,6 milliárd forint támogatást kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok, ez praxisonként hárommillió forint – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta, hogy a fogorvosok támogatása nem követte az alapellátás más szakmáiban dolgozók támogatási szintjét. Ezért döntött úgy a kormány, hogy erre az évre praxisonként hárommillió forintot támogatást ad az alapellátó fogorvosoknak.

A fogorvosok rezidensként is pályázhatnak, és a támogatást jövőre is szeretnék adni, de az még kérdés, hogy milyen formában juttassák el hozzájuk.

Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának elnöke azt mondta, a legnagyobb feladat az volt, hogy megszüntessék azt a szakadékot, amely az alapellátás más szereplői és a fogorvosok között volt. A fogászatok 85 százaléka vállalkozási formában tevékenykedik, a többiek közalkalmazotti státuszban, így ők a munkáltatótól kapják meg a támogatási összeget.

A praxisonként járó hárommillió forint szabadon felhasználható, azonban az államtitkár azt mondta, a fogorvosok „ne feledkezzenek meg szakdolgozóikról”.