hirdetés

2016-03-14 10:49

Baj lehet és újabb kormányzati botrány kezd kibontakozni. Az Eiffel Palace felújítását ugyanis a D.V.M. Construction nettó 411,7 millió forintos ajánlata nyerte el, egyedüli indulóként a versenyen. Az ilyen tendereztetéshez már hozzászokhattunk, hétköznapi. Az a gond, hogy akiktől brutális áron, a piaci árnál jóval drágábban vásárolta meg az ingatlant a Matolcsy György vezette MNB, nos, azoknak nem kis köze van átfedésekkel ezen céghez.

eiffel apalce-dvm group

Érdekes egybeesésre hívta fel a figyelmet  a 444.hu  az Átlátszó adataira alapozva.  A D.V.M. Construction Fővállalkozó Kft. nettó 411,7 millió forintos ajánlatával, egyedüli indulóként nyerte el a megbízást, hogy az Eiffel Palace irodaház hetedik emeletén egy 484 négyzetméteres exkluzív teret alakítson ki. Azaz a tenderen simán nyerhetett így az építőipari vállalkozás.

Mint ismert, a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank 2014 júliusában vette meg az offshore hátterű Eiffel Palace Kft.-től, vitatható áron, nettó 45,3 millió euróért az Eiffel Palace irodaházat. Az Átlátszó szerint a két cég érdekeltségi köre átfedést mutat, vagyis az MNB most lényegében ugyanazokkal újíttatja fel az irodaházat, akiktől megvette.

(Fotó: DVM group)