hirdetés

Közel kétszáz beteget kellett kimenekíteni Győrben. Kigyulladt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház B épületében egy kórterem. Feltehetőleg valamilyen elektromos hiba okozhatta a tüzet. Sérülés szerencsére nem történt.

tuz-petz-aladar-korhazKigyulladtak a villanyvezetékek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház B épületében kedd kora délután. Mintegy kétszáz beteget két szintről egy szomszédos szárnyba vittek, a tüzet eloltották, senki sem sérült meg – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője

Schreindler Ágnes elmondta, hogy a sürgősségi betegellátó folyósólyán észlelték először a füstöt, amely az álmennyezetből áradt. A tűz a kötöző közelében lévő villanyóraszekrénytől indult.

A győri, pannonhalmi, csornai, lébényi és bőnyi tűzoltók jelenleg ventilátorokkal szellőztetik át az épület két szintjét, közben vizsgálják, vannak-e még gócpontok.

A helyettes szóvivő hozzátette: az utómunkálatokat követően a betegeket visszaviszik az épületbe.

Év elején szintén tűz pusztított a kórházban, igaz, akkor pszichiátrián csaptak fel a lángok. Egy beteg gyújtotta fel az ágyát.

 

( Fotó: kisalföld, archív)