hirdetés

Húszéves a Baptista Szeretetszolgálat. Ezen jubileum alkalmára pedig egy fotókiállítást nyitottak Velencén, ahonnan kinőtte magát a nemzetközi elismerések tömkelegét is begyűjtő segélyszervezet, amely ötezer forinttal kezdte el működést, amit egy özvegy néni adományozott Szenczy Sándor lelkésznek, azzal, hogy akin tud, segítsen a világban.

szenczy sándor

Velence nemcsak a tójáról, hanem a Baptista Szeretetszolgálatról is híres. A segélyszervezet ugyanis innen indult hódító, azaz segítő útjára 20 évvel ezelőtt. Mindezt pedig egy helyi özvegy néni ötezer forintjából tették meg Szenczy Sándor lelkész vezetésével. Az ötezerből 14 milliárd lett a 20 év alatt, amit a Baptista Szeretetszolgálat mind az elesett, rászoruló embertársaira fordított vallás, hit és bőrszíntől függetlenül a világban. Több mint kétmillió embernek segített a szeretetszolgálat, és még most is naponta van mindennapi kapcsolatban 30 ezer emberrel a baptista szervezet. Ahol tudnak, segítenek. Ők azok, akik a veszéllyel is dacolnak, és ha kell, háborús övezetekbe is mennek segíteni a rászoruló, elesett embertársaiknak.

A Fejér megyei közgyűlés társadalmi elnöke, azaz nem politikus, Tanka Csaba is kitüntette a szervezet vezetőjét, Szenczy Sándort ezzel is elismervén a szeretetszolgálat húszévnyi kemény munkáját.

Remélem, még minimum 120 évig leszünk, és segíthetünk – mondta mosolyogva Szenczy Sándor lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője.

Az állandó fotókiállítás folyamatosan látható a strand főépületében.

(Csákány)