hirdetés

Megoldódhat és végleg lezárulhat a 18 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosság ügye. Vádemelést javasolt ugyanis a rendőrség egy 34 éves nő ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 18 évvel ezelőtt megölte újszülött gyermekét Székesfehérváron, majd egy kukába dobta csecsemőjét. A vádlott anya nincs előzetesben, úgy tudjuk.

fehérvári csecsemő gyilkos

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte annak a csecsemőgyilkosságnak az ügyet, amely 18 évvel ezelőtt borzolta fel a város lakóinak idegeit. Az ügy sokáig hevert a megoldatlan akták között 1999-től. Azonban tavaly új és sikeres infó alapján megoldották a gyilkossági ügyet bravúrosan a helyi zsaruk.

A rendőrségi közlemény szerint emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a nő ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1998-ban megölte újszülöttjét, majd Székesfehérváron, a József Attila utcában egy szeméttárolóba dobta a gyermek holttestét.  A megyei főkapitányság a büntetőeljárások felülvizsgálata során tavaly tárt fel olyan adatot, amelynek alapján az 1999-ben lezárt büntetőeljárás folyamatba helyezését kérték az ügyészségtől. Ennek során azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, majd a napokban vádemelést javasoltak ellene az illetékes ügyészségen.

(Fotó: archív)