hirdetés

Elítélték a hírhedt combinós gyilkost. Szándékos emberölés miatt a bíróság 18 év fegyházra ítélte első fokon azt a fiatal férfit, aki tavaly a villamos elé lökött egy idős nőt, és az áldozat a helyszínen meghalt. A vádlott mindvégig tagadta, hogy szándékosan lökte áldozatát az érkező villamos elé.

Combinós gyilkos

A combinós gyilkos a bíróság szerint kivárta, amíg a villamos közelebb jön, és akkor lökte a jármű elé áldozatát, amikor a járműnek már esélye sem volt megállni – állapította meg az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék. Az eset tavaly augusztus 1-jén történt.

A vádlott ugyan azt elismerte az eljárás során, hogy a sértettet szándékosan megrúgta, de azt már tagadta, hogy látta volna a villamos érkezését, és azért rúgta meg a nőt, hogy a villamos elé essen. A bíróság ítéletében viszont kimondta, hogy a férfinak látnia kellett, hogy közeledik a villamos, ezt a tanúvallomások is alátámasztották, valamennyi várakozó látta ugyanis a jármű érkezését, így kizárt, hogy a vádlott ne látta volna.

A vádlott férfi azt mondta: azért rúgta meg a nőt, mert sérelmezte, hogy mindenki elé befurakszik és elsőként akart felszállni, ezt azonban a tanúk cáfolták.

Miután felfogta, hogy mit tett, próbálta eltolni a villamost, majd el akart menni a helyszínről, de az utasok visszatartották.

A szakértő szerint a vádlott nem elmebeteg, képes volt felismerni cselekménye következményét. Az alkoholista vádlott részeg volt, amikor tettét elkövette.

A férfit – aki a tettét feltételes szabadsága alatt követte el –, kizárták a feltételes szabadságra bocsátásból. A vádlottnak nemcsak egy bűncselekményét bírálták el, hanem korábban elkövetett garázdaság és rongálás miatt is felelősségre vonták.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.