hirdetés

Érdekes, hogy az igazságügyi miniszter ügyvédi irodáját tömi a Matolcsy vezette Nemzeti Bank. A Magyar Nemzeti Bank 2014 óta százmillió forintot fizetett ki a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának. Az igazságügyi miniszter a vagyonnyilatkozatai alapján ebből nem részesedik, mert szünetelteti a praxisát – írja az Index. Az azonban tény, hogy az irodának alapítója és tulajdonosa is egyben, mindez pedig érdekes. Az ügyvédi iroda egyébként nagyjából a sztárügyvédek óradíjáért ténykedik, a maga 55 000 forint nettó óradíjával.  

Trócsányi László; Martonyi János

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két év alatt 137 millió forint értékben kötött szerződéseket a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával. Az igazságügyi miniszter nevével fémjelzett iroda és a jegybank közötti megállapodásokat közérdekű adatigényléssel kérték ki. Abból kiderül: az MNB adatai szerint a Nagy és Trócsányi alkalmanként 55 ezer forint + áfa óradíjért dolgozott a jegybanknak.

Ez egyébként az Esti Újság által megkeresett sztárügyvédek óradíjánál picit magasabb, bár tény kérdése, hogy a neves ügyvédek inkább ügyre szerződnek, nem óradíjra.

Mindenesetre érdekes, hogy teljesen véletlenül az MNB azt az ügyvédi irodát bízza meg ügyeinek képviseletével, amelynek teljesen véletlenül épp az igazságügyi miniszter, Trócsányi a tulajdonosa is. Értjük, hogy nem kap ezért pénzt a miniszter úr, de akkor is furcsa és pletykákra okot adó megbízás ez.

A Matolcsy vezette MNB-vel  137 millió forint értékben megkötött szerződések tárgya 9 darab ingatlan megvásárlásával kapcsolatos műveletek voltak, köztük az V. kerületi Eiffel Palace adásvétele, amelyet a piaci ár másfélszereséért vásárolta meg a Matolcsy vezette Nemzeti Bank.