hirdetés

A fürdőszoba berendezése nagy kihívás, hiszen minden apró részletre oda kell figyelni. A fürdéshez való alkalmatosság kiválasztása a legfontosabb: kád vagy zuhanyzó legyen-e a helyiségben? Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a részletkérdések. Például: milyen legyen a zuhanyajtó? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a témában.

 

A zuhanyajtó fajtái

Először is, ismerkedjünk meg a piacon jelen lévő kínálattal! Nézzük meg olyan lakberendezési webáruház honlapját, ahol bőséges a választék, és részletes leírásokat is olvashatunk a termékekről. A Homelux zuhanyajtó kínálata megfelelő e szempontból, hiszen nagyon sokféle típust találhatunk itt, és mindegyikről közlik a termékinformációkat. Sőt, a vásárlói visszajelzések alapján gyakran képekkel is illusztrálnak, ezzel további ötleteket adva nekünk.

A Homelux az otthonok szakértője, itt jól ismerik tehát a zuhanyajtók fajtáit. Oldalukon háromféle változatban találjuk meg ezeket a fürdőszobai kiegészítőket: létezik egyszárnyú, kétszárnyú és harmonika zuhanykabin-ajtó is.

Nem mindegy azonban, melyiket választjuk, jól gondoljuk át, a mi fürdőszobánkba melyik lesz a megfelelő! Mutatjuk, mire figyeljünk!

Kis fürdőszoba: egyszárnyú vagy harmonika ajtó

Az egyik legnagyobb kompromisszum, amire kényszerülünk, ha kicsi a fürdőszobánk: tusolót tenni bele fürdőkád helyett. De ha már így alakul a helyzet, törekedjünk arra, hogy minél esztétikusabb legyen a zuhanyzó kinézete, hogy örömmel használhassuk.

Ma már lehetőség van arra is, hogy ne komplett tusolót rakjunk a helyiségbe, hanem elemenként állítsuk össze a zuhanyzót: a panel, a zuhanytálca, a kabin és az ajtó is külön megvásárolható.

A kis méretű fürdőkben a helyhiány miatt érdemes egyszárnyú ajtót választani: ez lehet nyíló- és tolóajtó is. Szerencsére a legtöbb esetben olyan gyártmánnyal találkozhatunk, ahol a jobbos és balos kivitel is megoldott.

A nyíló zuhanyajtóknál arra kell figyelnünk, legyen elég hely a kinyitáshoz, akár kifelé, akár befelé nyíló típust választunk. A tolóajtó esetében pedig valójában duplán kell számolnunk a szélességet, hogy a görgőkön közlekedő szárnyat el tudjuk húzni.

A harmonika ajtó a legjobb választás abban az esetben, ha szűk a zuhanyzó nyílása. Ez mostanában nagyon divatos is, a modern fürdőszobák remek kiegészítője.

Kétszárnyú zuhanyajtó

Nagyobb térrel rendelkező fürdőszobákban mutat jól a kétszárnyú zuhanyajtó. Főleg kisgyermekes családok szokták választani ezt a megoldást, mert az ilyen ajtókat könnyű nyitni-csukni.

Gyakori, hogy a nyíló zuhanyajtókra mágneszárat helyeznek, ez már önmagában is nagyon tetszik a kicsiknek, de a felnőtteknek is. A króm felület pedig mindig eleganciát kölcsönöz a bútoroknak, itt sincs ez másképp.

Az üvegekről is essen néhány szó! A mai modern fürdőszobákban a zuhanyajtókba négy-nyolc milliméter vastag edzett üveget helyeznek, itt is törekedve a szépségre és a biztonságra.

A megfelelő zuhanyajtó kiválasztása ugyanolyan fontos, mint más bútoroké a fürdőben, nézzünk szét alaposan a kínálatban!