hirdetés

Lelőttek egy férfit szombat reggel a párizsi Orly repülőtéren, miután elrabolta egy katona fegyverét – közölte a francia belügyminisztérium. A reptér környékét lezárták.
orly airportFelfüggesztettek minden légi járatot szombaton a párizsi Orly repülőtér mindkét terminálján a reggeli fegyveres incidens után – közölte a repülőtéri igazgatóság.
Egyes érkező járatokat a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle repülőtérre irányítanak át. A fegyveres incidens után a repülőteret kiürítették, az utasok az épületeken kívül várakoztak. Terrorelhárító rendőrök és mentőautók érkeztek a helyszínre. Egy rendőr azt mondta az AP hírügynökségnek: nem tudni, hogy a lelőtt férfi egyedül akart-e valamilyen támadást elkövetni.

Azonban Párizstól északra egy rendőrt meglőtt egy férfi, s vizsgálják a két esetnek van-e egymáshoz köze.

A férfi, miután elvette egy biztonsági műveltben részt vevő katona fegyverét, bemenekült a repülőtér egyik üzletébe. A biztonsági erők lelőtték a férfit – közölte a minisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg az incidensben.
Előtte a rendőrség kiürítette a repülőtér egy részét a biztonsági művelet keretében, amelynek okát egyelőre nem közölték.