hirdetés

A medence vizének tisztaságát részben különböző vegyszerek segítségével őrizhetjük meg. Nem csak a piszokról van szó, hanem az algaképződés és baktériumszaporulat megakadályozása is fontos, hiszen a víz tisztasága nem feltétlenül csak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. A következőkben áttekintjük, hogy mely vegyszereket érdemes beszerezni, ha medencénk van.

 

Klórgranulátum

A klórgranulátum alapvető fontosságú vegyszer, kell, hogy legyen a háztartásban, ha medencénk van a kertben. Gyors megoldást nyújt, ha azt érzékeljük, hogy a víz kezd elalgásodni, de akkor is érdemes bevetni, ha a medencét friss vízzel töltjük fel. Hatását gyorsan kifejti. Ne feledjük, közvetlenül a vízbe nem szabad adagolni, előtte fel kell oldani a használati útmutató szerinti vízmennyiségben!

Klórtabletta

A klórgranulátummal ellentétben a klórtabletta lassan oldódik, így a hatását is hosszan fejti ki, nem szaporodnak el a vízben a gombák és baktériumok. A vízkeménység nem befolyásolja a hatékonyságát, a pH-értéket pedig nem változtatja meg a klórtabletta használata.

A klórtabletta, illetve minden bemutatott vegyszer megrendelhető a Medence Óriástól, ahol számos más termék is kapható széles választékban, legyen szó komplett medence szettekről, strandcikkekről vagy akár medencefűtésről.

PH-csökkentő vegyszer

Sok esetben a medence vizének pH-ja a szükséges érték felett van, ezért pH-csökkentő vegyszer használata lehet szükséges, hogy az érték a megfelelő, 7,2-7,6 közötti tartományba essen. Ez mindenképpen fontos, hiszen a nem megfelelő pH-érték következtében a medence vize szennyeződik, a vegyszerezés nem működik. Ekkor kell a készítményt alkalmazni, amit használat előtt fel kell oldani vízben; adagolása kézzel is történhet.

Algaképződést gátló vegyszer

Az algaképződést gátló vegyszer biztonsággal alkalmazható, más medencevegyszerrel együtt is, és az egészségre nézve ártalmatlan. Kémhatása semleges, nincs szaga, nem okoz tehát semmilyen kellemetlenséget a használata. Megelőzés céljából akár hetente is adagolhatjuk, nem csak a medence vizébe, hanem – amennyiben van – a lábrácsok, uszodakabinok fertőtlenítésére is.

Digitális pH- és hőmérsékletmérő

A vegyszereken kívül hasznos, ha beszerzünk egy digitális pH- és hőmérsékletmérőt, hiszen ahhoz, hogy figyelni tudjuk a megfelelő pH-értéket, szükségünk van egy pontos adatot mutató készülékre. Már 0,01 pontossággal képesek kimutatni a mért pH-értéket, így az eredménynek megfelelően tudunk cselekedni, ha az szükségeltetik.