hirdetés

Váratlan fordulat a brutálisan megvert Orosz Bernadett ellen indított rágalmazási perben. A tárgyalás ugyanis el lett napolva a felperes kérésére, akiről azt állította a bántalmazott nő, hogy a szeretője és ő verte meg. Az ügy érdekessége, hogy a sértett elöbb áll bíróság elé, mint a feljelentett ex-szerető.

 

A felperes kérésére elhalasztották a tavaly novemberben brutálisan megvert Orosz Bernadett ellen indult rágalmazási ügy tárgyalását. A per augusztus 26-án kezdődött volna de a felperes keresetváltoztatása okán – elhalasztásra kerül. Az ügyben az új tárgyalási határnap 2020. szeptember 28. napja, 10 óra.

Mindez azért érdekes és váratlan fordulat, mert nem illik és nem is nagyon szokás a tárgyalás elött pár nappal keresetet módosítani.

Mint ismeretes Orosz Bernadettet azért perelte be bántalmazója, mert a megverése utáni napokban képeket töltött fel róla, és nevét is nyilvánossá tette. A bántalmazó férfi ezért 5 millió forintra perelte a jó hírnevének megsértése miatt.

A nő azóta több levélben is igyekezett saját esetén keresztül felhívni a döntéshozók figyelmét a magyarországi áldozatvédelem súlyos, rendszerszintű problémáira.

A megvert nő ügyében még mindig zajlik a nyomozás, a bántalmazó ellen súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárás bírósági szakasza 8 hónapja várat magára. A férfi által indított személyiségi jogi per viszont szeptemberben megkezdődik. Azaz a bántalmazott nő

A Nőkért Egyesület tüntetést is szervezett a Miskolci Törvényszék épülete elé, hogy szolidaritásukat fejezzék ki Orosz mellett. Az Egyesület úgy tudjuk a tárgyalási nap módosítása miatt elnapolta a megmozdulást a tárgyalás új időpontjára, de az eredeti időpontban, most szerdán, egy online tüntetést tartanak, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira.

A tárgyalás elmaradása a sértett szerint egyértelmű. Megijedt a feljelentője a tüntetőktől.

( T.E.)