hirdetés

Így lesznek nyitva a boltok, a bankok és a temetők az őszi ünnepi hosszú hétvégén. Jó lesz áttekinteni, nehogy meglepetést okozzunk magunknak.

 

Idén munkanap-áthelyezéssel lett négynapos a hétvége: az október 31-i hétfői munkanapot két héttel korábban, október 15-én, szombaton kellett ledolgozni. Az ünnep utáni első munkanap november 2., szerda lesz. Érdemes azonban figyelni a nyitvatartásokat, a bankok például október 31-én és november 1-jén is zárva tartanak.

A legtöbb élelmiszer-kereskedelmi üzlet, beleértve a Tesco, az Auchan, a Lidl és az Aldi is a megszokott nyitvatartás mellett működik a hosszú hétvégén, október 31-én, hétfőn is nyitva lesznek. Kedden, november elsején Mindenszentek ünnepén azonban az összes bolt zárva tart, szerdától pedig a megszokott nyitvatartási rend áll vissza.

A plázák és bevásárlóközpontok is csak kedden, mindenszentek idején zárnak be, a hosszú hétvége három napján a megszokott nyitvatartás mellett üzemelnek.

A boltzárak alól november 1-jén a jogszabály szerint nyitva tartható kivételek a következők:
• a benzinkutak,
• az önálló virágboltok,
• az újságosok,
• az édességboltok,
• a kisebb boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé. Ezek jellemzően nonstop üzemelő boltok.Ezekben a boltokban még november 1-jén is be lehet szerezni néhány alapvető árucikket, élelmiszert.

Október 27. és november 2. között reggel hét és este nyolc óra között tartanak nyitva a temetők, november 3-ától ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, azaz reggel fél nyolctól délután öt óráig látogathatók a sírkertek – közölték.