hirdetés

Egyenlőre biztonsági őrök nem gyanúsítottak a drámai Deák téri kettős gyilkosság ügyben. Azonban csoportos garázdaság bűntette miatt kihallgattak  gyanúsítottként egy 17 és egy 19 éves fiatalt. A kettős gyilkossági ügyben három fiatal van előzetes letartóztatásban a történtek óta.

 

Bár újabb két embert gyanúsított meg a rendőrség a két és fél hónappal ezelőtti Deák Ferenc téri kettős gyilkosság ügyében, az új érintettek egyike sem biztonsági őr.

A Fővárosi Főügyészség az új gyanúsítottak esetében nem kért kényszerintézkedést. A 19 éves férfi és egy 17 éves fiú úgy tudjuk beismerő vallomást tett.

Mint ismeretes május 21-én két, nagyrészt büntetett előéletű, fiatal férfiakból álló társaság csapott össze Budapest belvárosában, egy 16 és egy 21 éves fiatal pedig belehalt a súlyos szúrt sérülésekbe.

A tömegverekedés után kilenc embert állítottak elő, közülük egy lány kivételével mindenki szervezetében kimutatott valamilyen kábítószert a gyorsteszt.

A nemrég meggyanúsított fiataloknak fontos szerepük volt abban, hogy kirobbant az összecsapás. A 19 éves fiatal volt ugyanis az, aki a helyszínen lévő biztonsági őrökkel kötekedett, majd összeverekedett az áldozatok társaságában lévő 17 éves fiúval. Ebbe avatkozott bele aztán a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint két bűntársa.

Ahogy megírtuk, a bíróság korábban három ember letartóztatását rendelte el az ügyben, akik mind előzetesben vannak azóta is.

A biztonsági őröket segítségnyújtás elmulasztás miatt vonhatják felelősségre, akik semmit nem tettek a tragikus események elkerülése érdekében.

( T.E.)