hirdetés

Bódvarákó egykori polgármesterét Farkas Árpádot fél év felfüggesztett börtönre ítélték falopás miatt. Ezután ha nem is azonnal, de kirúgták és új választást írtak ki a településen. A felmentett polgármester a gyömrői extrém példán felbuzdulva , újraindul ítélet ide vagy oda. 

 

bodvaráko polgiVasárnap időközi polgármester-választást tartanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvarákón. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Farkas Árpád előző polgármestert kirúgták, miután kiderült, hogy 2016-ban fát lopott.

Nem ment egyébként egyszerűen a falopó polgármester eltávolítása sem. A felfüggesztett börtönbüntetése is csak azután derült ki, hogy valaki egy műanyag széken a falu közepén elhelyezte a jogerős ítéletet. Ekkor már fél éve felfüggesztett büntetését töltötte. Noha ilyen helyzetben méltatlanság miatt azonnal ki kellett volna rúgni a polgármestert, ez csak hosszú idő után történt meg. Egyébként törvényileg nincs egyértelmű akadálya annak, hogy egy felmentett és elítélt polgármester újraindulhasson. Ha tehát a választók vasárnap úgy döntenek, Farkas ismét polgármester lehet. Azonban a Kormányhivatal méltatlanság címén kezdeményezheti az ex-városvezető újbóli eltávolítását, ha nyerne.

Volt már ilyenre példa Gyenes Levente Gyömrő vezérét is elítélték, végül lemondott, majd újra indult az új választáson és nyert, majd a Kormányhivatal újra felmentette. Lehet itt is ez lesz majd a végeredmény .