hirdetés

A Szcientológia Egyház ismét helyszínt biztosított a Magyar Vöröskereszt véradási kampányának.Miért olyan fontosak ezek a kezdeményezések? A tudomány mai állása szerint a véradás semmivel sem pótolható. A vért nem lehet mesterségesen előállítani, így a kórházak csak az emberek segítőkészségére hagyatkozhatnak, ami teljesen helytállóvá teszi számukra a „hétköznapi hősök” kifejezést.

 

Ennek tudatában a szcientológus közösség – a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Véradó Szolgálattal karöltve – számos társadalomjobbító tevékenység mellett a véradást is támogatja, hiszen egyetlen önkéntes 3 ember életét képes megmenteni.

A szerdai eseményen nagyrészt a szcientológia önkéntes lelkészek vettek részt, hogy támogassák a kórházak munkáját, és esélyt adhassanak embertársaiknak egy hosszabb, egészségesebb életre.

A helyszínen a Vöröskereszt munkatársai elmondták, hogy a járványhelyzet sajnos ezt a segítő szándékú kezdeményezést is megnehezíti. Nem csak a személyzet száma esett vissza, de jóval kevesebb a szervező is, aki be tudja vállalni a kampány megrendezését.
A résztvevők pedig, betegség vagy karanténba kerülés miatt, kisebb számban tudnak csak megjelenni ezeken az eseményeken, mint korábban.

Mindennek ellenére a Vöröskereszt véradási program szervezői határozottan elégedettek voltak a november 24-i eredménnyel, ugyanis 36 ember tudott részt venni az összefogáson.

Ez azt jelenti, hogy nem kevesebb, mint 105 ember élete menekülhet meg ezek által a hétköznapi hősök által.

Ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók fedezni tudják a betegek vérellátását, körülbelül napi 1600 önkéntes felajánlására van szükség.

Fontos tudni, hogy a véradás a véradók számára nem jár költségekkel, és mindössze az a néhány perc, amit igénybe vesz, életeket menthet.

Az egyház tehát továbbra is minden évben több alkalommal fogja támogatni a Vöröskereszt és a Vérellátó Szolgálat munkáját, ahogyan azt eddig is tette.

( Mészáros )