hirdetés

Újabb végrehajtó került komoly bajba a Schadl-Völner korrupciós botrány után. Az érintett végrehajtót úgy tudjuk már fel is függesztették a Központi Nyomozó Főügyészség pedig korrupció gyanúja és más bűncselekmények miatt nyomoz. Azt nem tudni az érintett bírósági végrehajtót már kihallgatták-e, és vele szembe bármiféle kényszerintézkedést kértek-e. .

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat egy újabb korrupciós ügyben, amelyben ismét egy önálló bírósági végrehajtó az egyik érintett .

Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a Schadl-Völner-ügyhöz. Minthogy azt sem tudni a végrehajtót már kihallgatták-e és vele szemben lértek-e kényszeriutzkedést az ügyészek ? Az viszont biztos a bírósági végrehajtó nem dolgozhat, felfüggesztették.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a folyamatban lévő nyomozásról a nyomozás érdekei hivatkozva nem adott tájékoztatás az ügyről.

A végrehajtók felügyeletét ellátó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága sem adott ki semmiféle közleményt vagy hírt az újabb korrupciós ügyről. Bár az igencsak érdekes, hogy a szervezet elnöke, Bíró Marcell a kar csütörtöki közgyűlésén pont arról beszélt, hogy zéró toleranciát hirdettek a szabálysértő végrehajtókkal szemben.

„A végrehajtói szakmának egy tisztulási folyamaton kell átesnie”.-mondta Bíró Marcell, elnök.