hirdetés

Vizsgálatot rendeltek el a berettyói kórházban. Öngyilkos lett ugyanis egy beteg férfi a Gróf Tisza István Kórház egyik mosdójában. Ráadásulaznap nem először próbálkozott.
berettyó kórházA kétgyermekes komádi férfinek a családja hívott mentőt december 14-én, miután megpróbált végezni magával. Sikerült stabilizálni a férfi állapotát, majd rendőri kísérettel kórházba szállították, ám még aznap a pszichiátriai osztály egyik mosdójában megölte magát.
A Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja az esetet.

A Friss24 megkereste az elhunyt családját is. A férfi nagybátyjának álllítása szerint a tragédia elkerülhető lett volna, ha megfelelően figyelnek rá, és szakszerűen járnak el vele kapcsolatban. A család ugyanis azt kifogásolja, hogy öngyilkossági kísérlete után szabadmozgást biztosítottak számára, mivel a kórházban úgy ítélték meg, hogy konszolidáltan viselkedett. A férfi ugyanakkor állítólag többször is hangsúlyozta, bármit csinálnak vele, ő öngyilkos lesz.

A kórház igazgatója a lapnak elmondta, hogy az intézményben belső vizsgálatot indítottak.