hirdetés

A miskolci általános iskolai mészárlást tervezgető kamasz fiú öngyilkosságot kísérelt meg az előzetes letartóztatása során,  a javítóintézetben. A 17 éves fiú radiátorra próbálta meg magát felakasztani, a terve azonban nem jött össze.

 

Mint ismeretes a 17 éves miskolci fiút, akit emberölés tervezése miatt egy hónapra javítóintézetben helyeztek el április elején , mert a volt általános iskolájában tervezett iskolai lövöldözést, nem bírja az előzetest. A gyanúsított a a javítóintézetben ugyanis öngyilkosságot próbált meg elkövetni. Állítólag lepedőkből csinált magának kötelet és azzal akarta magát felakasztani a radiátorra. A fiú terve nem jött össze, mert időben észrevették és kórházba vitték.  Állapotáról nem sokat tudni, csak azt, hogy túlélte az öngyilkosságot.

Az Esti Újság úgy tudja a fiatal gyanúsított elmeorvosi vizsgálatára még nem került sor. Azonban elképzelhető, hogy az eset után átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A 17 éves miskolci fiú chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét, hogy volt  általános iskolájában fog  lövöldözni. A terve szerint alsósok közt gyilkolt volna, mert azok félnek és teetlenebbek mint a felsősök. A tere szerint 50 diákkal végzett volna.  A gyanúsított szándéka az volt , hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni. Az engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt.

A fiút a finn hatóságok buktatták le, akik észrevették és olvasták a posztját. A gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának is hangot adott , lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson .