hirdetés

Miközben Donald Trump és Joe Biden komoly csatát vív az amerikai elnöki posztért, lehet nevető harmadikként bejelentkezett az ismert amerikai celeb Kanye West a Twitteren, hogy ő független jelöltként indul az amerikai választáson. Lehet az amerikai zenész befuthat, de az tény, hogy nagy kavarodást okozhat. Persze az is lehet, hogy vissza fog lépni majd a nagy hajrában, és biztosan Trump javára.

 

Tegyük újra naggyá Amerikát! – ez a szlogen díszelgett Kanye West sapkáján, mikor a rapper jó két éve meglátogatta a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnököt, aki mellett – meglepő módon – teljes mellszélességgel kiállt a médiában is.

Akkor azt mondta, kedveli Hilary Clintont, de Trump piros sapkájától ő is igazi szuperhősnek érzi magát a gyerekei előtt. A szürreális látogatást pár hónappal később felváltották a „többet nem érdekel a politika”-féle mondatok, felesége, Kim Kardashian viszont továbbra is Trumpot támogatta, így nagyjából egyértelművé vált, hogy a rap- és reality-vonalon mozgó család a republikánus oldal felé húz. Alighanem inkább személyi szimpátia, mintsem a sziklaszilárd politikai meggyőződés miatt.

Most pedig úgy állunk, hogy a rapper független jelöltként indul a választáson, aminek sokak szerint Trump eléggé örül. Lehet Trump tanácsadói a rossz adatok miatt ezt ötölték ki.

Érdekes, hogy Kanye West 2014-ben egyértelműen állást foglalt a demokraták oldalán: Barack Obamával fényképezkedett, többször anyagilag is támogatta a pártot.

2016-ban egyáltalán nem szavazott, ám ha megtette volna, biztosan Trumpra adta volna a szavazatát – utóbbiról ő maga dicsekedett egy koncertjén, a kijelentést erős pfújolással fogadta a közönség.
Kijelentése azért is volt furcsa, mert az amerikai előadóművészek, sportolók, celebek igen kis része vallja magát Trump-hívőnek, a többség a demokrata oldalhoz húz, így tesz például Oprah Winfrey vagy Jamie Foxx, akik színes bőrű ikonokként Clintont támogatták.

2018-ban már az ikonikus Trumpos piros sapkában virított a nyílt utcán, továbbá arról írt Twitter-oldalán, hogy nem kell Trumppal egyetérteni mindenben, de szeretni még lehet – sőt, egyes hangok szerint még a 2020-as elnökjelöltségét is elnapolta volna négy évvel, csakhogy Trump tovább hivatalban maradhasson.

Elérkezett 2019 januárja, amikor West még inkább Trump mellett tette le voksát egy Twitter-bejegyzésben. A zavaros szövegben arra célzott, agykontrollt alkalmaznak bizonyos szavazópolgárokon: „Trump bármikor, csakhogy tudjátok, ki mellett állok 2019-ben. Nem fognak beprogramozni! A feketék 90%-a demokrata párttal van, ez eléggé túlsúlynak hangzik nekem.”

Picit fura, hogy miért döntött az indulás mellett Kanye West. HA azonban végig nézzük, hogy Trump nem áll jól népszerűségben , amit a koronavírus elkezelése csak növelt, az elnök kampánycsapata is bajban van, s úgy tűnik arra jutottak legyen egy harmadik elnökjelölt is, s így kerülhetett képbe a celeb. Mindez érthető taktikai húzás, mert egészen biztos szavazatokat fog elvenni Kanye West, sok fekete el fog gondolkodni , hogy rá szavazzon-e. Sőt rengeteg fiatal is is rá húzza be majd az X-et, mert őt ismerik, népszerű. De nagy kérdés, hogy a voksokat kitől halássza el a celeb ?

Lehet, hogy Trumpék terve visszafele fog elsülni és Kanye West lesz majd az elnök, de a milliárdos jelenlegi president biztos fog egy tanácsadói posztot kapni kedvenc celebjétől.