hirdetés

Újabb kereskedelmi lánc szünteti meg az amerikai elnök lánya, Ivanka Trump kollekciójának árusítását, mivel drasztikusan visszaesett irántuk a kereslet.

ivanka trumpA Nordstrom után az Egyesült Államok egyik legnagyobb divatáruházlánca, a Sears is leveszi a polcokról Donald Trump lánya, Ivanka Trump kollekcióját. A Sears és a Kmart lánc tulajdonosa, a Sears Holding szóvivője szerint Ivanka ruhái iránt drasztikusan visszaesett a kereslet, ezért az áruházláncok inkább a nagyobb érdeklődésre számot tartó kollekciók forgalmazására koncentrálnak.

Mint ismeretes, a Nordstrom áruházlánc jelentette be elsőnek, hogy  nem árulják tovább a Trump lány termékeit. Akkor Donald Trump felháborodott Twitter-üzenetben reagált, egyik tanácsadója pedig az áruházlánc bojkottjára szólított fel. Miközben a Nordstrom közlése szerint a rendelést a kereslet visszaesése miatt mondták vissza, Trump az üzenetben azt panaszolta, hogy a lányával tisztességtelenül bánnak. Pedig – mint írta – „Ivanka nagyszerű ember”.

Foglalkozott a Nordstrom döntésével Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője is. Szokásos napi sajtóértekezletén szerdán a szóvivő azt hangsúlyozta, hogy az áruház döntése közvetlen támadás az elnök politikája, egyben pedig az Ivanka Trump által fémjelzett divatkollekció ellen. A szóvivő szerint az elnöknek „joga van ahhoz, hogy apaként kiálljon a gyermekei mellett”.

A múlt héten a Neiman Marcus áruházlánc is törölt honlapjáról mintegy tucatnyi Ivanka Trump-bizsut és kiegészítőt.