hirdetés

Legutóbbi, Georgia államban rendezett kampányeseményén arról beszélt Donald Trump, hogy lehet elhagyja az Egyesült Államokat, ha Joe Biden nyeri a választásokat – írta a Business Insider. Trump a felmérések szerint jelentős hátrányban van kihívójával szemben, ráadásul a koronavírus járvány sem tett jót Trump népszerűségének.

 

Beszédében az amerikai elnök azt kérdezte a közönségtől, hogy el tudják-e képzelni, hogy elveszítse a választást.

Nem érezném túl jól magam. Talán el kellene hagynom az országot, nem tudom – mondta Trump, aki szerint kínos lenne, ha alulmaradna.

Természetesen Trump aligha fogja könnyen adni az elnöki széket. Így mindent befog vetni, jót, szépet, rosszat, csúnyát és, ha kell a törvényesség határát is súrolni fogja a győzelemért. Hiába a hatalom az hatalom és egy Trump ezt aligha akarja elveszíteni.

A portál felidézte, hogy a demokrata elnökjelölt rekordot jelentő 383 millió dollárt gyűjtött össze múlt hónapban a kampányára, republikánus kihívója ettől lényegesen elmaradt a múlt havi 247 millió dollárral.

A FiveThirtyEight-en követhető aggregált közvélemény-kutatási adatok szerint Biden előnye több mint 10 százalék Trumppal szemben a november 3-án rendezett elnökválasztás előtt. A szám csalóka, a voksolás a csatatérállamokban dől el, ahol ennél viszont szorosabb az állás.

 

( nagy )