hirdetés

Elérhetetlenné vált az Országos Bírósági Hivatal éléről leköszönő Handó Tündének zavarba ejtően hálálkodó és dicsőitő levél a bíróság honlapjáról. Bár nem éltünk a Sztálini érában de valahogy ott akkor feltehetőleg a pártkáderek így hízeleghettek az izmus vezérének, hasonló tartalmú írásokkal.

 

A levelet 24 bírósági vezető írta alá, akiket ezért külön felrendeltek Budapestre. S ilyenek szerepeltek elképesztő módon a Handót éltető levélben.

A hivatalba lépésed óta eltelt nyolc esztendő eredményei által hazánk bíróságainak történelemkönyve aranykort hirdető újabb fejezettel folytatódott, amelynek írásában jelentős szerepel vetted ki a részed.

2012 óta a bírósági szervezet mérföldes léptekkel haladt előre, melyek nyomán a siker, az eredményesség és a fejlődés hangjait visszhangozták a magyar igazságszolgáltatás „templomai”.
„Irányításod mellett a magyar bíróságok ítélkezési teljesítménye Európa élvonalába repített bennünket…”

A levél azonban kiverte a biztosítékot több bírónál is, ők nem is írták alá, a bírói egyesület egyenesen tiltakozott a levél formája és tartalma ellen. Mi ezt megértjük.

Mostanra a köszönő levél helyén csak annyi áll, a keresett oldal nem található. Így már csak a sajtóból lehet újra felidézni a veretes sorokat.

Sokak szerint nemcsak az etikai kódexet sértette a behízelgés, de az aláíró vezetők megnyilvánulása saját és ezáltal az egész bírósági szervezet méltóságát is csorbíthatták és az igazságszolgáltatásba vetet hit is erősen megingott.