hirdetés

Ráomlott a vevőkre egy bolt galériája a VIII.kerületben. Többen megsérültek, egy vevő pedig életét vesztette hiába siettek a tűzoltók. Ilyen balesetre sem volt példa az elmúlt 10 évben.

 

Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, miután rájuk szakadt a galéria egy budapesti élelmiszerboltban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A baleset egy Baross utcai üzlethelyiségben történt a főváros nyolcadik kerületében. A boltban az eladón kívül több vevő is tartózkodott és kisebb csoda, hogy csak egy ember halt meg.

A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben – ismertette a szóvivő.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta, hogy a törmelék és a galérián felhalmozott áru – mintegy húsz négyzetméteren – négy embert temetett maga alá, közülük hármat sikerült kimenteni.

Egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt kórházba vittek.

( Horváth Szabolcs)