hirdetés

Tizenhét év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt a Szolnoki Törvényszék azt a 30 éves jászladányi nőt, aki 2019 februárjában egy bécsi lakásban több késszúrással megölte a tunéziai élettársát, majd feldarabolta a holttestet és egy kofferben, bérautóval Magyarországra szállította.

 

A holttestet az édesanyja segítségével rejtette el Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében. Édesanyja két év börtönt kapott emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztették.

A nő a 2019 tavaszi vallomásában részletesen is beszámolt a horrorisztikus bűncselekményről. Elmondta, hogy 2018 őszén ismerkedett meg a férfivel akivel Bécsben élt egy albérletben, de a férfi később erőszakossá vált és többször bántalmazta. Egy reggeli vita során szúrta le a nő az élettársát. A holttestről levágta a kezeket, lábakat és a fejet, majd háztartási sósavval leöntötte őket. A nő ténybelileg elismerte a bűncselekményt, de tagadja az előre kiterveltséget, és jogos védelemre hivatkozott. És emellett kitartott később is.

Az ügyészség mindkét nő vonatkozásában tudomásul vette a döntést. Az édesanya és védője sem fellebbezett, így az ítélet, az ő vonatkozásában a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

A 17 év fegyházra ítélt lánya és védője téves jogi minősítés megállapítás miatt fellebbezett. A bíróság fenntartotta a nő letartóztatását.

 

(Predrag M.)