hirdetés

Végre a romáknak is van már saját rádiójuk annyi meg annyi hosszú évnyi szünet után. A legelső műsorszolgáltató a Rádió C volt, amely 2001 és 2011 között működött sikeresen. Azaz 10 év után ismét van de új roma rádió a 100.3 frekvencián már foghatjuk, a neve pedig mi más lehetne mint Rádió Dikh.

 

A Roma Rádió Kft. tavaly októberben nyerte el a frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, a kiírásban pedig eleve benne volt, hogy csak roma rádió szólhat rajta. A Rádió Dikhet így mostantól reggel 7-től lehet hallgatni Budapesten.

A rádió kétórás közéleti magazinnal indítja a napot, majd jön a Fekete Kávé három műsorvezetővel, köztük a Megasztárból ismert Patai Annával.

Minden hétköznap 12 órától a hamisítatlan kávéházi cigányzenéké lesz a főszerep a Húzd rá cigány! című műsorban, majd jön a Dikh chaje!, a női tematikájú napi magazin minden hétköznap 13 órától. 15 órától jelentkezik majd a BódikhívánságShow, Bódi Csaba Juniorral.

Hétköznap az esti órákban, hétköznap 18 órától hallható a Roma Szalon kulturális magazinműsor, minden pénteken és szombaton este nyolctól pedig felejthetetlen lesz a bulihangulat Baxtalo Party-ban DJ Baxtalo jóvoltából. A Rádió Dikh a 100.3 frekvencián hallható.

(Csákány )