hirdetés

Udvaros Dorottya színművésznő a Greenpeace aktivistáival együtt tiltakozott a Fertő tavi beruházás ellen. A közismert színésznő szerint nem szabad az itt élő élővilágot elveszíteni, már pedig az épülő szállodakomplexum miatt erdőrészek, nádas és az élővilág is sérül.

 

A Greenpeace aktivistái szerda hajnalban összegyűltek a Fertő tónál, hogy akadályozzák a munkálatok folytatását, melynek eredényeként szállodakomplexum épülne a természetvédelmi területen. Eltorlaszolták az egyetlen utat, amelyen át a munkagépek a Fertő tavi építkezéshez juthattak volna, a megmozduláson pedig Udvaros Dorottya is részt vett.

A színésznő szerint a munkálatoknak nem szabadna ebben a formában folytatódni, hiszen túl sok mindent kell átalakítani, kikotorni, lebetonozni és kivágni ahhoz, hogy a szóban forgó beruházás megvalósuljon.

Én nem gondolom azt, hogy egy területet nem kéne fejleszteni. Vagy hogy ne épülhetne ott szálloda, teniszpálya, új strand. De azt gondolom, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az a terület, ahova ez a dolog épül, az micsoda, milyen értéket rejt magában. Azért, hogy építsünk teniszpályát és szállodát, azért nem veszíthetjük el azokat az erdőrészleteket, azt a nádast, azt az élővilágot, ami körülöttünk van, mert akkor nem építünk valamit, hanem miközben valamit építünk, valamit elrontunk – mondta Udvaros Dorottya, aki a tiltakozás alatt az irodalom és a tudomány nagyjainak természetről szóló gondolataiból is felolvasott a jelenlévőknek.

A természetvédelmi területet egyébként Pumped Gabo is szeretné megóvni, a jó cél érdekében még a ruháiból is kibújt nemrég.

( Horváth Sz.)