hirdetés

Buzău városában tilos a szotyizás a köztereken. No meg a ruhaszárítás és a szőnyegporolás is.
szotyizás“Bár nem volt egyszerű és zökkenőmentest, Buzău városa mégis megtette a következő lépést a civilizáció lépcsőfokán” – vág bele a Transindex a hírbe. A román város önkormányzata ugyanis új szabályokat fogadott el, amelyek “megtiltják a városban a nyílt utcán történő köpködést, a parkokban és tömbházak előtt történő szotyizást, valamint a ruhák teraszokon történő szárítását és a szőnyegek tömbházak előtti porolását.”
Constantin Toma, a város polgármestere úgy magyarázta a kemény döntéseket, hogy Civilizáltabbá kell tennünk ezt a várost, még akkor is, ha ilyen kemény szabályokat kell meghoznunk ennek érdekében

A lap cikke szerint azért sokaknak nem tetszik az új szabályozás, és bár apróbb változtatásokat el tudtak érni a tervezetben, de azért mégis csak átment a lényeg.

A finomításra példaként említi a lap, hogy “a buzăuiak száríthatják a ruháikat a teraszon, abban az esetben, ha az nem az utcára, hanem egy belső udvarra néz”.

Ha valaki megszegi a szabályokat, az első alkalommal figyelmeztetésre, második alkalommal azonban 500 és 1000 lej közötti büntetésre számíthat, amelyet a rendőrök és a csendőrök is kiróhatnak, írja a lap.