hirdetés

A 29 éves, ötszörös olimpiai bajnok Dana Vollmer már a tokiói felkészülés jegyé­ben ugrik vízbe nap mint nap. Igaz terhesen teszi mindezt ezt.

danaA riói olimpián váltóban nyert egy aranyat, ami nem volt kis teljesítmény, tekintve, hogy egy évvel korábban adott életet első gyermekének. A kiváló versenyző egészen fiatalon, 17 évesen lett olimpiai bajnok Athénban, majd Lon­donban hármat nyert, ezt tudta megfejelni Rióban egy váltó­arannyal. Tokióban megint do­bogóra akar állni, ezért nem hagy fel az úszással terhesen sem, úgy érzi, hogy amíg jólesik neki a víz és a mozgás, addig folytatja.

 A dresszem a korábbi 26-os helyett most 32-es, a pocakomban pedig olyan érzésem van, mintha egy bowlinggolyó lenne benne, de hát ez így természetes – mondta Dana az amerikai úszószövetség honlapjának.

Dana hozzátette, hogy a versenyzésre és az erősítésekre az orvosa engedélyt adott, ha nem így lenne, nem csinálná.

Őszintén, mi is az úszás ahhoz képest, amit a kétéves gyerekemmel csinálok vagy cipelem őt, annak ellenére, hogy egyre nő a pocakom vagy folyton futkosok utána, egyik sem könnyebb, mint az úszás.

Vollmer végül az 55. helyen végzett az Arena Pro Swim versenysorozat legutóbbi állomásán, 50 gyorson 27.59-cel, tavaly 25 másodperccel teljesítette ugyanezt a távot.