hirdetés

A szőrtelenítés senkinek nem tartozik a kedvenc időtöltései közé, de megfelelő epilátor készülékekkel megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk, a folyamatot és észre sem vesszük, már készen is vagyunk.

 

Vannak, akik a gyantázás, a szőrtelenítő krémek vagy a borotválás mellett teszik le a voksukat, mert valamiért az tetszik nekik jobban. Azonban, ha azt szeretné, hogy ritkuljanak azok az alkalmak, amikor szőrteleníteni kell, akkor mindenképp az elektromos epilátor készülékeket javasoljuk.

Hol található a legszélesebb választék?

A BestMarkt webáruház epilátorai lehetővé teszik, hogy megismerkedjen az összes típussal és azt követően igényeinek és pénztárcájának megfelelően válasszon a bemutatott készülékek között. A webshop módot ad különféle szűrési szempontok szerinti keresésre, így először a gyártók alapján nézelődhetünk, amennyiben van már korábbi pozitív tapasztalatunk valamelyikükkel.

Az oldal megkülönbözteti a hagyományos és a tartós (lézeres) szőrtelenítőket, amelyeket IPL néven találhatunk meg. Fontos megemlíteni, hogy léteznek olyan típusok, amelyek nedves bőrön is használhatók, akkumulátorral. Ilyenkor vigyázzunk, hogy ne legyen csatlakoztatva az eszköz az elektromos hálózatra, nehogy áramütés érjen valakit.

A tápellátás típusán kívül rászűrhetünk még a működés fajtájára is, arra, hogy melyik testrészünket szeretnénk epilálni, valamint, amely a nőknek csöppent sem elhanyagolható szempont, a színre is.

Melyik készüléket válasszuk?

A készülékek sorában a leggyakrabban használt változat a hagyományos epilátor. Sokan azért nem szeretnek epilátort használni, mert ódzkodnak attól a kellemetlen érzéstől, amely az első néhány alkalom során éri az embert. De ez a fájdalomérzet, mire megszokná az ember, idővel enyhül, majd el is múlik.

Mindegyik eszközben állítható a sebességfokozat. Ez azért van, mert a kevésbé érzékeny területeken, pl. lábon lehet alkalmazni az erősebb fokozatot, míg bikinivonalon vagy hónaljban az alacsony menetszámút. Akinek nagyon érzékenyek ezek a területek, azok számára jó hír, hogy már lehet kapni kifejezetten testtípusokra specializált eszközöket is, amik extra finoman és kíméletesen bánnak a bőrrel.

A bőr nyugtatását krémezőcsíkok is elvégezhetik vagy pedig hűsítő fejek teszik kellemesebbé az eljárást. Egyes készülékek világítással is rendelkeznek.

A lézeres és villanófényes IPL berendezések

Ez a fajta epilálás teljesen fájdalommentesen zajlik. És ugyan az ára ezeknek a kellékeknek a legmagasabb, de segítségükkel végleges vagy majdnem végleges eredményt tudunk elérni. Ez utóbbi esetében bizonyos időközönként kell csak újra szőrteleníteni.

Külön kategóriaként létezik az arcepilátor, hiszen az arcbőr egy teljesen más hozzáállást igényel. Egyrészt az arcon ritkábbak a szőrszálak, másrészt kisebbek. Így az arcepilátorok ezeket a nehezen hozzáférhető helyeket is megtalálják. A BestMarktnál minden egyes termékről bőséges információ áll rendelkezésre, illetve az oldal alján is találunk egy összefoglalót.