hirdetés

Beindultak keményen a telefonos csalók. Tegnap este szinte elárasztották a mobilosokat a monacói hívások. Sőt egymás után több számról is próbálkoztak a gyanútlanokat elérni. Kérdés honnan szerezték meg a számokat a telefonbetyárok. Aki bedőlt az ne csodálkozzon az esetleges boros számlákon. Kár, hogy egy magyar szolgáltatók és a rendőrség  sem tájékoztatta az ügyfeleket, állampolgárokat  a bajról.

 

Magyarokat is tömegesen hívnak ismeretlen számokról, elsősorban Monacóból. A monacói számok előtagja +377. Aki visszahívja ezen számokat gyanútlanul vagy felveszi a hívást, az nemzetközi hívást indít. Ezek díja pedig sokkal több mint egy belföldi megszokott hívás. Ráadásul a csalók nem adták fel. Aki nem vette fel azt más számról próbálták levadászni. S igen sűrű hívásokat indítottak. Az eset azért is elgondolkodtató mert olyan számokat is hívtak a telefonos csalók, amelyek titkosak.

Engem este 11 után hívtak vagy hatszor. Azonban mivel Monacóban nincs ismerősöm ezért nem vettem fel és vissza sem hívtam a számot. S egy ismerősöm sem utazott most oda, így gyanakodni kezdtem-mondta Kiss Géza , Red-es ügyfél az Esti Újságnak.

A szerkesztőségünk számai is csörögtek, persze Monacóból jöttek a hívások. Több kiszemelttel beszéltünk de mindegyikük megerősítette, hogy a mobilszolgáltatója nem jelezte a veszélyt nekik.

Az ügyben szombaton a szlovák rendőrség adott ki figyelmeztetést hasonló csalásokról, ott Afrikából kezdeményezett hívásokat említenek főként. a magyar rendőrség az ügyben semmilyen kommunikét nem adott ki. .