hirdetés

A Puskás Akadémia hivatalos oldalán magyarázza el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy miért nevezték ki a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetévé Szöllősi Györgyöt, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, s mit várnak tőle.

szöllősi györgy nsoA Puskás Akadémia hivatalos oldalán magyarázza el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy miért nevezték ki a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetévé Szöllősi Györgyöt, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, s mit várnak tőle.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt kéri Szöllősi Györgytől, hogy koordinálja, segítse mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon, s hogy hazánk jó hírét, megítélését, a számos más nemzetnek is sok örömet szerző futballnagyságaink emlékének ápolásával is árnyaljuk és gazdagítsuk – írta Szijjártó Péter miniszter, hozzátéve, hogy “ehhez a szolgálathoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium minden támogatást megad”.

A Puskás Akadémia egykori kommunikációs vezéréből így lett nagykövet. Szöllösi Gyuri jó újságíró és nem ő már az egyetlen média személyiség a külügyben, hisz Csiszár Jenő médiaceleb is konzul lesz hamarosan.

Azt nem tudni, hogy Szöllösinek is el kell-e végeznie bármiféle diplomata képzést vagy sem. S azt sem tudni a Nemzeti Sport főszerkesztője kap-e diplomata útlevelet, s kap-e nagyköveti fizetést.