hirdetés

Egy magyarországi falu polgármestere szexuálisan zaklatta az anyakönyvvezetőt – állítja a nő, aki hazugságvizsgálatnak is kész alávetni magát. A polgármester szerint semmi ilyen nem történt.

nemierőszakSzexuális zaklatással vádolja egy magyarországi falu anyakönyvvezetője, a nő feljelentést is tett a település vezetője ellen. Az asszony szerint nemcsak vele, de másokkal is erőszakoskodott a férfi.

A mai napig tisztán emlékszem arra a bizonyos napra. Akkor volt a névnapom. Szomorú voltam, mert ez volt az első ünnepem a férjem nélkül, aki nem sokkal korábban halt meg. Az irodámban, a fal mellé tolt asztalomnál dolgoztam, amikor bejött a polgármester, és megjegyezte, hogy látja, nagyon el vagyok mélyülve. Ezután a falhoz szorított, a lábával a combomhoz simult, közben a kezével a hátamat, a mellemet simogatta. Közben annyira szorította az alkarom, hogy azon sérülések is keletkeztek. A szavam is elállt. Szerencsémre bejött egy kolléganőm, így amikor a polgármester másfelé figyelt, össze tudtam szedni magam, és elszaladtam- mondta el a sértett nő.

Az anyakönyvvezetőt a rendőrségen szembesítették a polgármesterrel, aki azt állította, semmi olyan nem történt, amiről az asszony a vallomásában beszélt.

A nő nem akar elmenni a faluból – azóta is a polgármesteri hivatalban dolgozik és mindennap találkozik a polgármesterrel –, de úgy érezte, meg kell tennie a feljelentést, mert ez nem folyhat így tovább. A nő elmondta, akár hazugságvizsgálatnak is aláveti magát, hogy igazát bizonyítsa.

A nő ügyvédje szerint a zaklatásai ügybe kevert polgármester a nő felnőtt lányának munkaviszonyát nem hosszabbította meg a helyi óvodában.

Az eset után kiderült: a védencem felnőtt lányának nem hosszabbítja meg a szerződését a település óvodája. Ez nemcsak szimplán szexuális zaklatás, de hivatali visszaélés is. Az ügy rendőrségi szakaszban tart, tanúként hallgatják meg a polgármestert. Az ügyfelem a poligráfos vizsgálatot is vállalja az igazság bizonyítása érdekében – közölte dr. Helmeczy László ügyvéd.

Az érintett polgármestert, aki azt mondta, az ügy lezárásig nem kíván nyilatkozni.