hirdetés

A szemek hangsúlyozása alapvető még egy visszafogott smink elkészítése során is. Az alábbiakban megnézzük, milyen eszközök állnak rendelkezésre a szem festése során és azt is, hogyan érdemes használni őket.

 

Szemceruza

A szem kiemelése a legegyszerűbben szemceruza segítségével oldható meg. Használatával optikailag növelhető vagy éppen csökkenthető a szem mérete.

A klasszikus szemceruzát pontosan úgy kell használni, mint egy átlagos ceruzát. Puha hegyű, erősen pigmentált, hatása pedig sokszor tartós, sőt bizonyos típusai vízállóak is. A használat miatti kopás következtében időnként ki kell őket hegyezni. Különböző színben és vastagságban elérhetőek.

Azok számára, akik nem szeretnének a hegyezéssel bajlódni, automata, tekerhető szemceruza is kapható a boltokban. A szemceruza mellé már csak egy, a DOUGLAS webshopban kapható szempillaspirál szükséges, és kész is az egyszerű, de hatásos szemsmink.

Szemhéjtus

A szemhéjtusok vizes hatásúak, és extra vékony heggyel rendelkeznek. Használatuk egyszerű, bár a megfelelő forma kialakításához szükséges egy kis gyakorlás. Gyorsan száradnak, hatásukat pedig sokáig megőrzik. Kaphatóak vízálló kivitelben és különböző színekben is.

A szemhéjgélek különlegessége, hogy szemhéjtusként, szemceruzaként és szemhéjfestékként is használhatóak, valódi multifunkcionális termékek.

Így válaszd ki a megfelelő terméket!

A szemceruzát könnyű használni és jóval olcsóbb, min egy szemhéjtus. A szemhéjtust ugyanakkor nem kell hegyezni és sokkal tovább tart, mint egy szemceruza. Ezek alapján máris el tudod dönteni, melyiket preferálod.

Színek tekintetében mindkét termék esetén változatos a kínálat. Ma már a klasszikus fekete mellett kapható például fehér, nude, sötétkék, zöld, barna, kék és egészen extrém színű szemceruza is, amelyek közül az adott alkalomhoz, valamint a hangulatodhoz mérten érdemes választani.

A nude színek használatának előnye, hogy szinte észrevétlenül varázsolják nyíltabbá a tekintetedet, ha az alsó vagy a felső szempillák tövébe helyezel belőlük. Ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkezik egy fehér szemceruza is amellett, hogy egészen meghökkentő hatást képes nyújtani. Különleges színeket inkább csak alkalmi- vagy partysminkhez érdemes választani.

A vízállóság, a tartósság, a márka, a kiszerelés is olyan szempontok, amelyeket mérlegelni szükséges a választás során. De talán sok esetben még így sem egyszerű meghozni a döntést. Érdemes kísérletezni, kipróbálni több márka több termékét is, így megtapasztalhatod, melyik típusú szemceruza vagy tus áll jól neked, melyik válik be és melyik illeszthető be könnyedén a sminkelési rutinba.

Egy idő után pedig már csak azt veszed észre, hogy a részeddé vált egy-egy termék, és nem is akarsz másikat fajtát vásárolni.