hirdetés

Újabb csapás érte a soroksári rémet. Mintegy 198 millió forintot kell megfizetnie bűnügyi költség címén, amit sose fog tudni teljesíteni. Bár azt tegyük hozzá, hogy a rendőrségi bénázás miatt nem is kéne, hisz a soroksári édesanya megyilkolásának nyomozását elrontották, hisz R. Szilveszter gyanúsított a nő mobilját megtartotta egyfajta ereklyeként, de amikor egy másik ügy miatt börtönbe ment ezt senki nem vizsgálta.

 

A brutális bűncselekménnyel vádolt R. Szilveszter élete végéig sem tudja majd az állam felé törleszteni a hatalmas majd 200 milliós összeget, hiszen rabkeresetéből – ami a legjobb esetben pár tízezer forint lesz – csak meghatározott részt vonhatnak le. Így a soroksári rém pár száz évig törleszthetne.

Mint ismeretes Kirsztina gyikosát hat évig keresték a nyomozók. Holott pár hónap után elfoghatták volna, ha R. Szilveszter más ügyből eredő elfogásakor ellenőrzik a nála lévő tárgyakat. A soroksári rém ugyanis áldozata mobilját megtartotta, feltehetőleg ereklyeként. Azonban ezt senki nem ellenőrizte le, holott kellett volna.

Így a hat évig tartó nyomozás összköltsége 351 millió forint lett. A hajléktalan férfitól lefoglalni sem tudnak semmit, így bizonyos, hogy az államra marad az adósság.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én ölték meg Soroksáron. A családanya futni indult soroksári otthonából, de mivel a szokott időben nem érkezett meg, a férje a rendőrségre ment. Holttestét a lakásuktól pár kilométerre, a Szigetdűlő út melletti fás-bokros területen találták meg.

Mint ismeretes a nyomozásban áttörés akkor történt, amikor tavaly szeptemberben kiderült: a betörés miatt évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája egyezik a helyszínen talált anyagmaradványokkal. A hajléktalanként élő férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, annyit azonban szóban elismert, hogy a gyilkosság idején a helyszínen járt.

A nemrégiben elkészült vádiratban az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kér az elkövetőre, azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadlábra bocsátásának időpontja legkorábban 30 év lehet.