hirdetés

Szabadon engedték a gyilkos kannibál 48 esztendős Vince Lit, aki még 2008-ban késsel támadt rá egy buszon alvó fiúra, majd a fejét levágva enni kezdett a húsából. A szakértők megállapították, hogy már nincsenek mentális gondjai a férfinak, így hazamehet.

vince-li-nn-Vince Li embertelen gyilkosságot követett el 2008-ban, hisz egy buszon utazva egyszer csak egy hatalmas késsel támadt rá az akkor 22 éves Timothy McLeanre, majd a buszvezető a helyzetet látva azonnal megállította a járművet és megpróbálta kijuttatni az utasok egy részét a buszból. Li azonban ekkor levágta megkéselt áldozata fejét, majd mutogatni kezdte a busz mellett álló utasoknak, akik közül már többen ekkor rosszul lettek. A leghihetetlenebb csak ezután jött: a férfi elkezdett enni áldozata húsából. A rendőrség kiérkezésekor a szemtanúk jelentős részét az út szélén találták, szinte mindannyian zokogtak, többen hánytak is. A gyilkost végül a rendőrök kisebb küzdelem árán tudták letartóztatni.

A férfi 2009-es büntetőjogi felelősségre vonása elmaradt, mivel úgy ítélték meg, hogy kezeletlen skizofréniában szenved – írja a Mirror. Éppen ezért egy elmeosztályra küldték, ahol hét éven át kezelték. Az orvosok ezt követően engedélyezték számára, hogy – a kötelező orvosi vizsgálatok látogatása és a szakemberek állandó kezelése mellett – önálló életet kezdjen, mondván, hogy meggyógyult és immár nem jelent veszélyt a társadalom tagjaira.

A férfi jelenleg is szabadon, immár ráadásul felügyelet nélkül él a kanadai Winnipeg városában, ugyanis a legutóbbi vizsgálatok alapján már orvosi kezelésre sem szorul. A gyilkosságért azóta sem kellett megfizetnie, hisz elmebetegnek lett nyilvánítva.