hirdetés

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Staudt Gábor, a jobbik politikusa. A parlamenti képviselő a lemondását magánéleti okokkal indokolta. Bár tény kérdése, hogy nemrég felmerült a politikus neve egy súlyos adócsalási ügyben. Nem tudni nem emiatt távozott-e Staudt.

 

staudt gábro jobbikA Jobbikos politikus ezt írta a Facebook oldalán.

Az ősz folyamán jeleztem a Jobbik országos elnökségének, hogy nyomós magánéleti indokaim alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudom ellátni országgyűlési képviselői feladataimat, ezért kértem, hogy gondoskodjanak mandátumom betöltéséről. Döntésemet nehéz szívvel hoztam meg, hiszen a Jobbiknak 2004 eleje óta vagyok tagja, 2006 óta minden országgyűlési választáson jelöltként indultam, közte két főpolgármester-jelöltséget is vállalva, és közel kilenc aktív évet tudhatok magam mögött parlamenti képviselőként.

Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre!

A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen. Ezt a munkát képviselői megbízatásomról való lemondásomtól függetlenül a jövőben is minden szakmai tudásommal segíteni fogom. Parlamenti helyemet az elnökség döntése alapján olyan harcostársamnak adom át, aki ugyanúgy teljes erőbedobással fog harcolni a hazánkat kifosztó, magyart magyar ellen fordító, végtelenül gátlástalan Orbán-rezsim ellen. Nehéz döntésem elfogadását kérem mindenkitől, aki követte és támogatta munkámat, ahogy azt korábban fájó szívvel kértem a Jobbik elnökségétől is!-írta Staudt hosszasan.

Staudt Gáborról egyébként a korábban az a hír terjedt el, hogy érintett lehet egy Eu-s  nyomozásban, melyet költségvetési csalás miatt indított a NAV egy nemesfémmel kereskedő bűnszervezet kapcsán. A Jobbikos politikus Staudt annyiban érintett csak a monstre csalási ügyben egyelőre, hogy valaki feljelentette két volt rendőri vezetővel együtt. Mentelmi jogának a felfüggesztését sem kérte az ügyészség.

Staudtról már az országgyűlési választások elött is terjengtek rejtélyes mesék, csakhogy azok nem bizonyultak valósnak, sőt az azt közzétevő tévét és kormányközeli lapokat helyreigazításra kötelezte a bíróság.