hirdetés

Nemcsak az egri uszodát, hanem az OSC vízilabdásai által használt Nyéki Imre komplexumot is bezárhatják koronavírus veszélye miatt. Az OSC pólósai is, akárcsak az Eger vízilabdázói is nemrég tértek haza Olaszországból. A két csapat tagjai nem kerültek karanténba, holott egy iskolásokkal teli buszt azonnal a Szent László Kórházba irányítottak.

 

Az OSC által használt Nyéki uszoda is bezárhat koronavírus veszélye miatt. A pólósok nemrég tértek haza Olaszországból. A kerület vezetése a kormányhivataltól kért iránymutatást, ahonnan az újbudai alpolgármester szerint csütörtökre ígértek hivatalos választ.

Az A-Híd OSC Újbuda és a BVSC-Zugló férfi vízilabda-csapatának bajnoki mérkőzését törölték a héten. A két együttes technikai okokra hivatkozott a döntés közlésekor, ám a háttérben nyilván az áll, hogy az OSC a múlt pénteken Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány európai gócpontjában, Veronában játszott Bajnokok Ligája-meccset a Pro Reccóval.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester közölte, hogy az eset miatt  tájékoztatták az illetékes kormányhivatalt arról, hogy a csapat Olaszországban járt, és állásfoglalást kértek arról, mi legyen az uszodával.

Bakai-Nagy azt is elmondta, hogy várhatóan lezárják majd az uszodát, ám erről még nem született döntés. A kerület polgármestere, László Imre egész nap a Fővárosi Közgyűlésben volt, ahol elfogadták Budapest költségvetését, a kerületi operatív törzs, amely a további lépésekről határoz, majd csak este tud összeülni.

Nem az OSC és a BVSC-Zugló meccse az egyetlen elhalasztott találkozó a fordulóban: később rendezik meg az Eger és a Honvéd mérkőzését is. Az egriek is jártak Észak-Olaszországban, Bresciában játszottak Európa Kupa-elődöntőt.

Azokon az egri játékosokon és csapattagokon, akik részt vettek az olaszországi túrán, a klub tájékoztatása szerint később elvégezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ által szükségesnek tartott vizsgálatokat, amelyek eredményei szerint a játékosok „nem jelentenek fertőzési kockázatot”.

Ennek ellenére azokat az uszodákat, amelyeket az egri csapat használ, szerda reggel biztonsági okokból mégis bezáratta a város új polgármestere, Mirkóczki Ádám.