hirdetés

Simán feldobta a társa a 11 éve bujkáló érdi banditát. Így mondhatjuk minden bűnözőt előbb vagy utóbb elfognak a nyomozók, hisz mindig van egy gyenge láncszem. Nos így járt most az a férfi is, aki brutálisan megvert és kirabolt társaival 2009-ben Érden egy idős bácsit. A gyilkossággal gyanúsított férfit Svédországban találták meg és feltehetőleg ő is megdöbbent, hisz 11 év telt el a rémtett óta.

 

A 32 éves magyar férfi, akit 2020. július 2-án fogtak el Svédországban feltehetőleg ledöbbent, hogy 11 évnyi bujkálás után rátaláltak a rendőrök. Kiadatását követően, 2020. augusztus 18-án éjjel a Pest megyei rendőröknek átadták, akik őrizetbe vették, és intézkedtek letartóztatásának indítványozására – adta hírül a police.hu.

Még 2009. szeptember 2-án tett bejelentést a rendőrségre egy nő arról, hogy egy időskorú férfit a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva talált meg. A 77 éves férfit kórházba szállították, ahol pár nappal később belehalt sérüléseibe. A szakértői vélemény szerint az áldozat súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett.

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel mentek be az elkövetők a sértett érdi házába, és az ott alvó férfit ütötték, verték, ahol csak érték. A már földön fekvő ember kezeit és lábait összekötözték, majd magára hagyták. A házat alaposan felforgatták, miközben pénz és értékek után kutattak, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek a helyszínről.

A nyomozók a megtartott szemle alkalmával, bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. Szakértőket vontak be a nyomozásba, tanúkat hallgattak ki, híváslistákat elemeztek. Az ország egész területén végeztek adatgyűjtéseket, amit a határon kívülre is kiterjesztettek, azonban a begyűjtött információk nem juttatták közelebb a rendőröket a brutális bűncselekmény elkövetőjéhez. A nyomozást 2013 októberében felfüggesztették.

Az áttörést öt évvel később egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye hozta meg a rendőrök számára. Tovább folytatták a nyomozást, majd 2019. november 18-án egy 43 éves ároktői férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki panaszt nem tett, de tagadta, hogy részt vett volna a bűncselekmény elkövetésében. Az időközben letartóztatott H. Róbert a rendőröknek többször is ellentmondásosan nyilatkozott, végül egy érdi férfire terelte a gyanút. Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi és európai körözését is elrendelték.

Ennek lett most az eredménye az elfogás. A gyanúsított tagadta bűnösségét, és nem tett vallomást, vele szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Természetesen a férfi most izgulhat rendesen, hisz be kellene bizonyítania, hogy semmi köze a rémtettez. A baj az, hogy egy elkövető társa tett rá terhelő vallomást. Persze a bizonyítékokban és a beszerzett nyomokban még reménykedhet a 11 évig bujkáló férfi, hogy azokon ne legyen rajta az ő DNS anyagmaradványa.

( Cs.T )