hirdetés

Megtalálták a hónapok óta eltűnt magyar nő maradványait egy kanálisba dobott síboxban a holland rendőrök. A nő fogtechnikus 52 éves férjét elfogták.

 

Magyar nő holttestére bukkantak a holland rendőrök egy tetőcsomagtartóban, amit a múlt héten dobhattak be az észak-hollandiai Orvelte település melletti csatornába – jelentette az NlTimeshírportál.

A portál szerint a tetőcsomagtartót múlt hétfőn vette észre a vízben egy járókelő, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A 37 éves magyar nőt már jó ideje keresték a rendőrök, mert eltűnt.

A holttest megtalálása után a nő volt férjét, egy 52 éves asseni fogtechnikust pénteken őrizetbe vették. A rendőrség szerint a tetőcsomagtartót ő dobhatta be a csatornába február 7-én, szombaton. Egy szemtanú arról számolt be, hogy azon az estén egy furgon lámpáit látta világítani a helyszínen, és arra is figyelmes lett, hogy a kocsi vezetője a folyó hídjától nem messze egy nagyobb méretű, bőröndnek tűnő tárgyat dob a vízbe.

A hatóságok szerint a 37 éves magyar nő tavaly februárban tűnt el. Édesapja a Dagblad van het Noorden holland napilapnak azt mondta, hogy a család már 2020-ban bejelentette a nő eltűnését, és a rendőrség most arról tájékoztatta, hogy lánya kb. egy hónapja halhatott meg.

A magyar nő prostituáltként dolgozott és kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozhatott. A hatóságok egyelőre nem közölték a halál okát. A házaspár két gyermeket nevelt, de a gyermekvédelmi hatóságok 2019-ben kiemelték őket a családból.

( Nagy A.)