hirdetés

Savval leöntött és így megcsonkított nők tartottak divatbemutatót Bangladesben . A Nemzetközi Nőnap az egyenjogúságra hivatott felhívni a figyelmet, azonban hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy ennek nem csak a nemek között, hanem a nemeken belül is jelen kellene lennie.

savas modellekEgy bangladesi divatbemutató azért került megrendezésre, hogy tudatosítsa az emberekben azt, hogy nem szabad elítélnünk azokat, akiknek a megszokottól eltérő a külsejük, ugyanis nem tudhatjuk, milyen történet áll mögöttük, hogy min mentek keresztül.

A bemutatón ugyanis olyan lányok vettek részt, akiknek arca azért deformálódott, mert savat öntöttek rájuk. Egy ilyen eset után csak rengeteg műtéttel lehet helyrehozni a károsodott testrészt, és az áldozatok rendkívül nagy fájdalmakat élnek át. Azonban a bemutatón részt vevő lányok felépültek és magabiztosan végigsétáltak a kifutón.

A rendezvény szervezői arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy attól még, mert valakinek a külseje nem egyezik a szépségideállal, tud teljes életet érni és ugyanolyan értékes tagja a társadalomnak, mint bárki más.