hirdetés

Róbert esélyt kapott
2018-08-13 21:01

Utazhat gyógyulni az egykori tehetséges sportoló. Tóth Róbertnél ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak, amely speciális kezelést igényel, amely nem TB támogatott. Azért az szörnyű, hogy már kéregetni kell ahhoz is, hogy egészségesek lehessünk, mert az állambácsi gyors gépezete az EMMI és a TB egy vízfej , lassú, szervezet.

 

20180724toth-robert-kajakkenuEz az orvosi eljárás egyelőre csak Németországban érhető el, az ország segítségével azonban a sportoló nemsokára kiutazhat, hogy megkapja az életmentő terápia második részét.

A fiatal, magyar kajakos, Tóth Róbert rákos megbetegedéssel küzd, ráadásul egy igen ritka fajtával. A kemoterápia és sugárkezelés nem elegendő, a speciális kezelés pedig csak Németországban érhető el és természetesen nem támogatott. Az eljárás első részén már túl van Róbert, azt a pénzt a család és a barátok gyűjtötték össze, de a második részére már nem tudták előteremteni a pénzt. Az egész ország összefogásának eredményeként azonban augusztus 20-án utazhat a fiatal sportoló, sikerült összegyűjteni a szükséges összeget.

Az embereknek köszönhetően nyugodt szívvel utazunk ki Németországba, ahol így a pluszköltségek miatt sem kell aggódnunk. De ha úgy alakulna, hogy nem lenne hatásos az augusztusi beavatkozás, akkor még vésztartalékunk is marad egy újabb kezelésre – mondta Róbert.

Megdöbbentő volt látni, hogy nemcsak ismerősök, de idegen emberek is jókívánságaikat kifejezve küldtek segítséget. Számunkra minden felajánlás rengeteget jelent. A kisnyugdíjas 1300 forintos adománya vagy a felső vezető százezer forintja is mind azt jelenti, nem vagyunk egyedül a bajban – tette hozzá a sportoló felesége, Diána.

Az eset egy igazi kórkép a magyar egészségügyről. Arról, hogy néha az sem jár, ami alanyi alapon más országokban igen, Róbert példája ezt tisztán mutatja. Arról pedig már nem is beszélünk, hogy egy sportolót így otthagyni az út szélén, nos elképesztő.