hirdetés

Felborult egy turistákkal teli csónak csütörtökön a thaiföldi Phuket szigeténél az Andamán-tengeren, több mint 40 turista meghalt, rengeteg ember pedig eltűnt.

 

A rescued woman wearing a life jacket hugs a man after a boat capsized off the tourist island of Phuket, Thailand July 5, 2018 in this still image taken from video. Video taken July 5, 2018.   REUTERS via Reuters TVA CNN  szerint eddig 40 holttestet emelt ki a vízből a thaiföldi haditengerészet Phuket szigetének közelében, 105 emberrel a fedélzetén. Az áldozatok többsége kínai turista volt, de vannak köztük európai állampolgárok is.

A népszerű turistaparadicsom hatóságai korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani a térségben, heves esőzéssel és széllökésekkel. A Phoenix nevű hajó a meteorológiai riasztás ellenére merészkedett a monszun évszakban viharos Andamán-tengerre, és egy ötméteres hullám felborította. A hajó fedélzetén 93 kínai turista és 12 thai állampolgár – a legénység és túravezetők – tartózkodott. Negyvenkilenc embert sikerült kimenteni a vízből. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A hatóságok elmondták, hogy a Phoenix papírjaival minden rendben volt, és nem volt túlterhelve a szerencsétlenség pillanatában.

A hajó a parttól 7 kilométerre süllyedt el, a roncs körülbelül 38-40 méterrel a felszín alatt található. Kína bangkoki nagykövetsége közölte, hogy diplomatáit a helyszínre küldte a túlélők megsegítésére. Előző napi hírek szerint egy másik, kisebb hajó is balesetet szenvedett a térségben, annak utasait – 35 turistát, az ötfős legénységet és egy túravezetőt – sikerült biztonságban partra szállítani.