hirdetés

Lövöldözés tört ki a coloradói Denver egyik déli elővárosában, a rendőrökre tüzet nyitottak. A lövöldözés Denver Highlands Ranch nevű elővárosában történt vasárnap. Egy rendőr meghalt, öt megsérült. 

denver lövöldözésDouglas megye seriffjének hivatala Twitter-üzenetben hívta fel a településen élőket, hogy keressenek menedéket, ne menjenek ki az utcára, otthonaikban ne közelítsék meg az ablakokat. A bejegyzésben a hivatal “aktív bűnügyi helyszínnek” nyilvánította a környéket, de részleteket nem közölt a történtekről.

Jason Blanchard, a seriff helyettese a Denver Post című lap internetes kiadását arról tájékoztatta, hogy reggel telefonhívásra vonultak ki egy házhoz, ám a rendőröket fegyverrel fogadták – a BBC szerint egy rendőr meghalt, négyen megsérültek.

Jelenleg nem kívánunk tájékoztatást adni sem az áldozatok számáról, sem a körülményekről. Még dolgozunk a gyanúsított kézre kerítésén – nyilatkozta Blanchard.

A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nagy erőkkel vonnult a helyszínre, Highlands Ranchet lezárták és átmeneti menekültszállást is nyitottak a környéken élőknek.